Plats:Husarvägen 29, Upplands Väsby
info@iwco.se

Börja träna

Lär dig Wing Chun direkt från Hong Kong utan mellanhänder

OBS! Just nu kan vi tyvärr inte ta emot nya elever pga Corona. Vi hoppas kunna öppna upp igen för nya elever HT 2021.

Här kommer lite praktisk information för dig som är intresserad av att börja träna i klubben. Den besvarar de vanligaste frågorna och funderingarna som folk brukar ha när de ska börja träna. Har du övriga frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss, där hittar du även vår adress.

Träningen hos International Wing Chun Organization Sweden
Vi lär ut Wing Chun Kung Fu så som det lärs ut av SiFu Donald Mak i Hong Kong. Wing Chun är ett familjesystem och alla som deltar i träningen förväntas agera efter detta.

De som har högre grader än dig själv titulerar du Sihing (äldre bror). Alla Sihings förväntas alltid kunna hjälpa och ge råd till dem som har lägre grader. Då de viktigaste beståndsdelarna i Wing Chun Kung Fu måste kännas för att kunna förstås (Chi Kiu Chi Da = rätt kraft). En stor del av det du lär dig lär du dig av dina äldre träningsbröder/systrar (Sihing). Därför är Sihing rollen väldigt viktig. Så ta för vana att alltid lyssna till de råd som de högre graderade kan ge dig precis som du utanför träningen skulle lära dig av någon som har mer erfarenhet än dig själv.

Varje pass börjar som regel med en kort uppvärmning för att minska skaderisken under träningen. I detta ingår stretchövningar och formträning, och oftast några steg/spark övningar.

Efter det ägnas en stund åt soloövningar och formträning där eleven själv övar på de olika övningarna och delar av form som ingår till den aktuella graden. När du har bemästrat en övning får du lära dig nästa övning av din instruktör eller Sihing.

Efter det brukar det bli parövningar, ofta det vi kallar Lat Sao. För att till sist avslutas med Chi Sao. Du väljer själv vem du vill träna med, och du kan alltid vända dig till någon högre graderad för att få råd och tips i din träning.

Information om klubbaktiviteter m.m. postas på hemsidan och på vår Facebook sida.

Träningskläder
På träningen har vi klubbtröja och inomhusskor. Typ av byxor är valfritt, men du bör ha några byxor som du kan röra dig obehindrat i.
Du ska även ha ett bälte som markerar dig grad i Wing Chun och du kommer även behöva handskar och benskydd.

Vad händer om jag kommer försent till träningen?
Skulle du någon gång komma försent till träningen så gå tyst in och ställ dig längst bak för att inte störa de som tränar. Är det uppställning så gå aldrig framför en uppställd grupp, utan ställ dig alltid längst bak oavsett vilken grad du har. Behöver du gå tidigare så avvik diskret när du behöver.

Åldersgräns
För att börja träna i vuxengruppen måste du vara minst 13 år. Är du under 13 år så är du välkommen att träna med Barn & Ungdomgsgruppen.
Barnträningen kommer du i kontakt med på
epost: iwco-kids@iwco.se
Facebook: https://www.facebook.com/groups/185085061970285

Nybörjare
Vi tar in nya elever varje söndag. 
Det första träningspasset du går på är gratis att delta i.
Skicka gärna ett mail innan du kommer så får du även koden till dörren.
Koden till dörren börjar fungera 15 minuter innan träningen startar.
Har du några frågor så kan du alltid kontakta oss på info@iwco.se